Štipendiá na letnú školu v USA a Japonsku


Nezisková mimovládna organizácia LEAF v spolupráci s partnerskými školami hľadá žiakov základných škôl a osemročných gymnázií, ktorí túžia prežiť pár výnimočných týždňov na letnom kempe v Japonsku alebo USA. Americký kemp organizovaný Center for Talented Youth (CTY) je zameraný najmä na prehĺbenie si poznatkov v obľúbenom predmete, štipendium na letnú školu na International School of Asia v japonskej Karuizawe (ISAK) zahŕňa okrem kurzov na prehĺbenie si vedomostí aj tréningy zamerané na komunikačné schopnosti a riešenie problémov.

Prihlásiť sa môžu žiaci sekundy až kvarty na 8-ročných gymnáziách a nultých ročníkov na bilingválnych gymnáziách, ktorí ovládajú anglický jazyk na veľmi dobrej úrovni, majú výborné znalosti v obľúbenom predmete a disponujú príkladnými charakterovými vlastnosťami. Chýbať by nemala ani chuť zapájať sa do diania okolo seba a meniť svoje okolie k lepšiemu. Posledný termín na zaslanie prihlášky je 16. marec 2014. Udelené budú dve štipendiá.

Letná škola CTY prebieha v závislosti od žiakom zvoleného zamerania buď v termíne od 29. júna do 18. júla 2014 alebo v dňoch 20. júla až 8. augusta 2014. Miestom kempu bude niektorá z amerických univerzít. Uchádzači si môžu vybrať zameranie s množstvom predmetov, medzi ktorými nechýbajú základy psychológie, IT, matematické modelovanie, anatómia, zoológia či filozofia. Účasť na letnej škole okrem získania nových poznatkov môže uchádzačovi neskôr pomôcť pri hlásení sa na vysokú školu.

Letná škola ISAK sa uskutoční od 19. do 31. júla 2014 v horskom rezorte približne hodinu cesty vlakom z Tokya. Program kempu je navrhnutý tak, aby si študenti nielen prehĺbili poznatky v predmetoch z prírodných vied, dizajne či matematike, ale aby rozvinuli aj svoju schopnosť riešiť problémy, vyjednávať či hľadať príležitosti k zlepšovaniu svojho okolia. Kurzy sú vedené špičkovými pedagógmi z celého sveta a nechýbajú medzi nimi ani zážitkové aktivity.

Štipendium zahŕňa pokrytie všetkých nákladov po prílete do USA, resp. Japonska. V súčasnosti letenka nie je zo štipendia hradená. V prípade sociálne slabších rodín je však možné požiadať v prihláške o finančnú pomoc.

Účastníci kempov budú v prvom vybraní podľa vyplnených prihlášok obsahujúcich motivačný list a zoznam doterajších úspechov. V druhom kole absolvujú osobné pohovory. Prihlášku a všetky ďalšie detailné informácie sú k dispozícii na stránke www.leaf.sk/letnaskola.

O organizácii LEAF
LEAF je nezisková mimovládna organizácia zameraná na rozvoj mladých ľudí s potenciálom vyrásť na osobnosti rozvíjajúce Slovensko.




Doplňujúce informácie Vám poskytne:
Marián Zachar (LEAF), +421 908 797 666, marian.zachar@leaf.sk









Zadarmo eBook

Dosiahni najlepší výsledok na písomne a ústnej maturite


Maturitné testy

všetko pokope. Maturitné testy, maturitné témy na slohy, správne odpovede tiež nazývané kľúče správnych odpovedí.
A k cudzím jazykom primiešavame aj zvukové nahrávky?


Ako sa učiť?

učenie niekomu nejde, ale možno len preto, že nenaďabil na správnu alchýmiu svojej hlavy. Ak naozaj hľadáš metódy ako si uľahčit naberanie informácií, tak toto je sekcia pre teba ...


Dátumy a časy maturity

časový harmonogram z pohľadu nás študentov. Takže pekne po hodinách rozpísané, čo ťa čaká počas dňa D nazvanom "Externá časť maturity"
















Portál o stužkovej, scénky, firmy, oznamká, šaty
Tablá
Pridaje si aj vy svoje tablo